Portada
Bienvenida

Abans de l'inici de la processó va ser beneït pel nostre consiliari Mossén Peio Sánchez, el nou sudari del Crist, confeccionat per Santiago Pérez i Gloria Codina, als quals volem agrair la seva dedicació i afecte dipositat en el projecte, el resultat del qual ha sobrepassat allò esperat com és normal als seus treballs. El sudari ha estat brodat en vellut vermell d'acord amb el color litúrgic del dia. Del mateix color s'estrenaven els faldons del pas, els quals han estat confeccionats per Susana Segura en un temps record i li han donat més vistositat. De la mateixa manera, l'ornament floral, un any més elaborat per Flors Carolina, s'ha adaptat a faldons i sudari, lluint  flors vermelles entre les de tonalitats ja habituals.

 

Paraules del Sr. Cardenal Monsenyor Juan José Omella als portants de la Sr.
Congregació de Crist de la Bona Mort al seu pas pel Palau Episcopal
 

Trobada de Bandes i Confraries de Catalunya a Tarragona
 

Moments de la Processó del Crist de la Bona Mort
 

La sortida processional de Jesús Nazareno, Crist de la Bona Mort i
Ntra. Sra. de la Angustias de Barcelona 2018 Notícies TVE 24 H
 


Diumenge, 24 marc, a les 17:30h.
Parróquia de Santa Anna
Congregació del - Sant Crist de la Bona Mort

Colaboren: Parróquia de Bethlem de Barcelona, Armats de Balaguer, Agrupació Musical Crist del Bon Amor de Tarragona i Cor de la Confraria Pare Jesús Natzaré i Nostra Senyora del Dolors de Badia.

Parróquia Santa Anna. C/Santa Anna, 29 (tocant a Piala Catalunya)

 

Aquest any la sortida processional del Santíssim Crist de la Bona Mort està prevista per al Diumenge de Rams, dia 24 de març a les 17:30h.

L’itinerari és idèntic al de l’any passat. Sortida església de Santa Anna, continuar per Portal de l'Àngel, Arc, Plaça la Seu, Bisbe, Plaça Sant Jaume, Ferrà, Rambles, C/ Santa Anna a la seva Església.

El passat 5 de febrer va morir Manel Garrido, el més veterà dels usuaris de l'Hospital de Campanya de Santa Anna que processionava amb el Crist de la Bona Mort.

Manel era un incondicional de la processó, cada any des que es van incorporar els sense sostre de Santa Anna a les files de la processó, ell es presentava el dia anterior sol·licitant la seva túnica amb l'educació i la correcció que el caracteritzava.

Diumenge de Rams, 10 de abril de 2022

El diumenge de Rams a les sis de la tarda, des de la Parròquia de Santa Anna, va començar l'Estació de Penitència de la Congregació de la Bona Mort de Barcelona.

Diumenge de Rams, 10 de abril de 2022

El proper Diumenge de Rams, dia 10 d'abril, la Congregació de la Bona Mort de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona, tornarà a sortir al carrer en processó. Un any més els congregants compartiran processó amb els usuaris de l'Hospital de Campanya de Santa Anna en un intent de mostrar a la ciutat els Crists dels nostres dies.


Diumenge de Rams, 10 de abril de 2022

  • 18:00H Processó general de la Bona Mort

    Des de la Parròquia de Sant Jaume fins a la Parròquia de Santa Anna....

Aquests dies s'ha celebrat a Màlaga, amb motiu del centenari fundacional de l'Agrupació de Confraries i Germandats, el IV Congrés Internacional de Germandats i Confraries.

Havíem acordat amb el rector, Mossèn Peio Sánchez, exposar al Crist al centre del claustre de Santa Anna, recolzat al pou i sota ell, les plaques de les persones mortes sense llar a l'any 2020. Al costat de la imatge del Crist teníem pensat simular un llit dels que fan servir els sensesostre per passar les nits al carrer.

El dissabte 11 de juliol es van desplaçar a Cehegín (Múrcia) un grup de membres de la Congregació per recollir la Creu de Guia que ens ha elaborat l'escultor Salvador García Ruiz.

A destacar la personalització de la Creu recollint sobre el creuer el logotip de l'Hospital de Campanya, volent significar un cop més la relació entre la congregació i el projecte de l'Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna.

El dissabte 29 de Juny un grup dels nostres portants van tenir l'honor de participar en la tradicional processó de Santiago Apòstol que cada any organitza el Centre Galego de Barcelona, sent els encarregats de portar sobre les seves espatlles la imatge del Sant Patró d'Espanya.

Un any més la Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort de Barcelona, va tornar a procesionar la imatge titular de la mateixa, en la tarda del Divendres Sant des de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona. Com és habitual al costat dels congregants van participar usuaris de l'Hospital de Campanya de Santa Anna, persones que són ateses a les dependències de la parròquia de Santa Anna on esmorzen, berenen, descansa o fan servir els seus serveis de consigna, assessorament o suport psicològic si ho requereixen.

Divendres, 19 de abril de 2017

  • 18:00H Processó general de la Bona Mort

    Des de la Parròquia de Sant Jaume fins a la Parròquia de Santa Anna....

Passats dos quarts de sis de la tarda, setze portants alçaven a l'interior de Santa Anna el tron del Crist de la Bona Mort, mentre les files de natzarens encenien les seves torxes i es preparaven per sortir al carrer. A destacar que entre els penitents hi havia una dotzena d'usuaris de l'Hospital de Campanya de la parròquia. Aquestes persones sense llar comparteixen al llarg de l'any amb el Crist de la Bona Mort el sostre de la parròquia de Santa Anna...

Programa:

Divendres, 30 de març de 2017

  • 18:00H Viacrucis

    Des de la Parròquia de Sant Jaume fins a la Parròquia de Santa Anna....
 

La Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort de la Parròquia de Santa Anna, va efectuar el passat Divendres Sant la tradicional Estació de Penitència. Els congregants, revestits amb les seves túniques van assistir a la celebració litúrgica programada per a les cinc de la tarda que va ser oficiada pel rector de Santa Anna i Consiliari de la Congregació, Mossèn Peio Sánchez i a on diferents membres de la Congregació van exercir com a lectors.

La Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort, durant el seu recorregut processional i al pas pel Carrer del Pi, va tenir un record de per al Matías Carretero, conegut confrare de la Germandat de Jesús del Gran Poder i l’Esperança Macarena de Barcelona, que va morir a conseqüència de patir una caiguda a l’estació de penitència del Divendres Sant 2016.

Aquest any la Congregació de la Bona Mort de Barcelona va lluir en algunes de les seves torxes, un adhesiu de "Ajuda a l'Església Necessitada". També es va decidir col•locar un adhesiu en un estri tan cabdal en el seguici, com és la campana que ordena la processó i que durant la mateixa porta el president de la Congregació, d'aquesta manera cada toc de campana recordaria l'obra de "Ajuda a l'Església necessitada.

La Fundació ANDACAT (Fundació Andalusa de Catalunya) ha col•laborat amb la Congregació de la Bona Mort de Barcelona, donant als Sense Sostre de l'Hospital de Campanya de Santa Anna, l'hàbit complet perquè procesionaràn a la tarda del Divendres Sant acompanyant al Crist de la Bona Mort pels carrers de Barcelona.© Congregación del Cristo de la Buena Muerte de Barcelona - 2017 Todos los derechos reservados